Na vsebino

Vodstvo občine Črnomelj išče salomonsko rešitev, da izigra zakon in se izogne referendumu

Občinski svetnik, podžupan un predsednik občinskega odbora SD Samer Khalil je danes, 26. januarja 2017, slabo poltretjo uro pred sklicano sejo Občinskega sveta Občine Črnomelj, svetnikom prek e-pošte poslal predlog za razširitev dnevnega reda seja.

Podal je Predlog za razveljavitev dela Sklepa Občinskega sveta Občine Črnomelj št 214-2/2016-174 z dne 25. 11. 2016. Po tem predlogu naj bi občinski svet razveljavil 5., 6. in 7. točko sklepa z dne 25. 11.2016.

Iz navedenega predloga je razvidno, da podžupan Khalil predlaga razveljavitev sklepa, za katerega je Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini zbrala podpise pod pobudo za izvedbo referenduma. Navedeno pomeni, da sedaj želi občinsko vodstvo izigrati voljo ljudi ter na vsak način preprečiti voljo ljudi, ki zahtevajo referendum. Razveljavitev točk dejansko pomeni, da pobuda za referendum zakonsko več ni utemeljena.

Naj spomnimo, da je županja pobudo za referendum zavrnila. Civilna iniciativa se je na njeno zavrnitev pritožila na Upravno sodišče Republike Slovenije, to pa je nato tožbi civilne iniciative tudi ugodilo. Županja je nato pred domačo javnostjo navajala, da reševanje problematike v zvezi z migranti ni v pristojnosti občine in to kljub temu, da je občina sprejemala sklepe na ravni cele Bele krajine.

Ugotavljamo tudi, da županja v zakonskem roku, to je 8 dni, ni izvedla postopkov za nadaljevanje referenduma, kar je spet nezakonito.

Zdaj podžupan, Samer Khalil, predlaga razveljavitev sklepov. Navedeno pomeni, da gremo spet od začetka. Izigravanju občinskega vodstva očitno ni videti konca.

Vir: Civilna iniciativa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj