Na vsebino

Vodno gospodarsko podjetje iz Novega mesta čisti bregove – seka grmovje »na golo«

Doblički most
Doblički most

Predsednik okoljskega društva Proteus Niko Šuštarič nam je danes poslal dopis v katerem opozarja na nepravilno čiščenje bregov reke Dobličice. Novomeško Vodno gospodarskego podjetje, ki že slab mesec dni izvaja čiščenje bregov – posek zarasti na Selskem potoku in Podturenščici pri Dragatušu in na reki Dobličici (med dobličkim mostom in izlivom Jelševniškega potoka v Dobličico). V Proteusu so prepričani, da podjetje pri tem ne upošetava dovoljenja in zakonov »in čisti brežine v pretežnem delu »na golo«.

"Očitno kršitev ZDlov-1 sem v imenu Društva Proteus prijavil lovskemu inšpektorju, ki je dne 11.2.2016 opravil inšpekcijski nadzor na terenu. Sodelovali smo predstavniki Društva Proteus, LD Loka-Črnomelj in LD Črnomelj, ki imata koncesijo za upravljanje z lovišči na obeh bregovih Dobličice ter RD Črnomelj, ki ima koncesijo za upravljanje z Dobličico kot ribolovno reko. Lovski inšpektor je ugotovil kršitev ZDlov-1 in prepovedal čiščenje tudi desnega brega ni pa prepovedal nadaljevanja del, s čemer se prisotni nismo strinjali. Predlagali smo prekinitev del, po potrebi skupen sestanek z izvajalcem in ZRSVN ter dosledno spoštovanje izdanega dovoljenja UE Črnomelj za poseg v naravo. Inšpektor tudi ni izrekel globe izvajalcu del, kar ob očitni kršitvi zakona in občutni škodi, ki je narejena naravi ni mogoče razumeti!" dodaja Niko Šuštarič. Dopis vam v celoti posredujemo v priponki.

Vir: Društvo Proteus

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj