Na vsebino

Voda, naravoslovni dan

Za nami je zelo doživet naravoslovni dan na temo “voda”. Minuli petek so se učenci OŠ Milke Šobar Nataše odpravili v Vojno vas in obiskali Čistilno napravo Vojna vas. Gospod Tomaž Brula nam je predstavil delovanje vseh delov čistilne naprave, od mehanskega čiščenja do očiščene vode. Presenetilo nas je, koliko smeti se ujame v filtre.

Naš dan smo nadaljevali na šoli. Nekateri učenci so ustvarjali in se pogovarjali o čiščenju vode. Naredili so celo peščen filter in očistili vodo. Nekateri so naredili plakat o kroženju vode. Spet drugi so pomagali prostovoljcem iz Zavarovalnice Sava pri gradnji kompostnika in zasaditvi dreves.

Starejši so v okolici šole pobirali smeti ter tako sodelovali v čistilni akciji občine Črnomelj.

Učenci 7., 8. in 9. razreda so se odpravili na Jelševnik, kjer so spoznali habitat črne človeške ribice. Postali so raziskovalci in merili temperaturo zraka, opazovali okolico, preučevali razne nevretenčarje, ribo, krastačo in druga živa bitja v okolici.

Zahvaljujemo se Zavarovalnici Sava za darovan čas prostovoljcev in odpadni papir, družini Zupančič za prijazen sprejem in gostoljubje v Jelševniku ter Komunali Črnomelj in njihovim zaposlenim za ogled Čistilne naprave.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj