Na vsebino

Vlada podprla projekt širjenja programa v semiški Iskri

Foto: @ISKRA.EU
Foto: @ISKRA.EU

Vlada je na včerajšnji dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov 2021–2024 uvrstila osem novih razvojnih projektov. Med njimi je tudi »Širjenje programa v podjetju Iskra d.o.o. PE Semič« in mu s tem odobrila sofinanciranje upravičenih stroškov v višini 780.000 evrov. To je storila v skladu z zakonom o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, saj je ocenila, da projekt bistveno prispeva k regionalnemu razvoju.

Naložba se izvaja v poslovni enoti podjetja Iskra d.o.o. v Semiču, ki zaradi pandemije covida-19 in zaradi razmer na trgu potrebuje reorganizacijo in nove vire prihodka. Na podlagi analiz je uprava podjetja sprejela odločitev, da se PE Semič prestrukturira s programom, ki zajema dva sklopa: izdelavo igralnih avtomatov BigStar in razširitev sistemskega dela, ki predvideva proizvodnjo železniških semaforjev ter njihovo montažo na mesto uporabe. Na ta način se bodo ohranila delovna mesta, na račun izvedbe projekta pa namerava podjetje v PE Semič zaposliti 20 novih delavcev, so sporočili po seji vlade.

Ocenjena vrednost investicijskega projekta znaša 4.884.000 evrov z DDV, pri čemer znaša vrednost upravičenih stroškov 3.122.000 evrov. V vrednost upravičenih stroškov so vključeni stroški opreme in razširitve sistemskega dela. Vlagatelj pričakuje sofinanciranje v višini 780.000 evrov, kar znaša 25 odstotkov upravičenih stroškov. Medsebojne pravice in obveznosti bosta pogodbeni stranki določili s pogodbo o sofinanciranju.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj