Na vsebino

Višje sejnine za metliške občinske svetnike

Na včerajšnji redni seji metliškega občinskega sveta so se svetnice in svetniki najprej seznanili z namenom in cilji izdelave občinske celostne prometne strategije. Nato so sprejeli informacijo o varnostnih razmerah na območju občine, oceno izvajanja občinskega programa varnosti ter poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine, vse za leto 2023.

Člani sveta so se seznanili tudi s končnim poročilom o delu nadzornega odbora Občine Metlika v lanskem letu, potrdili višje cene varstvenih programov v Otroškem vrtcu Metlika ter po daljši razpravi prejeli strategijo razvoja turizma v destinaciji Bela krajina do leta 2029.

Soglašali so s spremembo odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje občine Metlika, s katero bo omogočeno daljše obročno odplačevanje komunalnega prispevka, odmerjenega zaradi izboljšanja opremljenosti zemljišč.

Svetniki so pritrdili tudi pobudama Belokranjskega muzejskega društva Metlika, da se leto 2025 razglasi za Navratilovo leto v občini Metlika ter Metliških sokolov in sokolic za preimenovanje Kulturnega doma Metlika v Sokolski dom.

V zadnjem delu seje so podali soglasje k določitvi višine dela plače za redno delovno uspešnost direktorice Belokranjskega muzeja Metlika ter sprejeli premoženjsko bilanco Občine Metlika na zadnji dan preteklega leta v višini 43.156.153 evrov.

Sejnine višje za 40 odstotkov

V okviru razširitve dnevnega reda so člani sveta najprej sprejeli spremembo odloka o priznanjih Občine Metlika, ki se nanaša na imenovanje častnega občana. Sprejeli so še povečanje obsega programa fizioterapije pri zasebni izvajalki teh storitev, z 12 glasovi za so sprejeli tudi sklep o 40-odstotnem povišanju sejnin. Teh sicer v Metliki niso spreminjali že 17 let. Višina sejnine za udeležbo na redni seji občinskega sveta po novem znaša 155 evrov, za udeležbo na izredni seji 92 evrov, za udeležbo na prekinjeni seji pa 78 evrov.

V okviru kadrovskih zadev so člani sveta imenovali predstavnika ustanoviteljice v svet javnega zavoda Dolenjske lekarne za mandatno obdobje 5 let ter tri predstavnike ustanoviteljice v svet javnega zavoda Belokranjski muzej Metlika za novo petletno mandatno obdobje. Na tajnem glasovanju so svetniki izglasovali pozitivno mnenje k imenovanju Branka Ambrožiča za ravnatelja Otroškega vrtca Metlika, za mandatno obdobje 5 let.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj