Na vsebino

Novomeška bolnišnica z robotom za razkuževanje prostorov

V Splošni bolnišnici Novo mesto so skupno zdravili skoraj tisoč bolnikov s covidom-19, zato so ena izmed treh slovenskih bolnišnic, katerim je Evropska komisija podarila robota za dezinfekcijo prostorov, v vrednosti 60.000 evrov.

»Zelo smo veseli, saj to pomeni dodatno varnost pri zdravljenju naših bolnikov«, je ob prevzemu povedala direktorica bolnišnice, doc. dr. Milena Kramar Zupan. Robot dezinfekcijo opravlja z ultravijolično svetlobo. Naprava se premika z uporabo posebnega algoritma, ki poskrbi, da so vsi ključni kotički prostora, tudi tisti težko dosegljivi in zato še posebej nevarni za prenos bolnišničnih okužb, osvetljeni z ultravijolično svetlobo.

»Robot je dobrodošla pomoč čistilkam, ki so bile v času covida zelo obremenjene«, je povedala Marjana Lavrič, vodja službe za čiščenje, transportna in kurirska dela in dodala, da robota v njihovi službi pozdravljajo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj