Na vsebino

VIDEO: Maturantska četvorka v Črnomlju

Foto: Barbara Matakovič; video: A. Riznič in B. Matakovič
Foto: Barbara Matakovič; video: A. Riznič in B. Matakovič

Po dveh letih, ko je epidemija covida-19 prekinila tradicijo, so maturanti točno opoldne po slovenskih mestih zaplesali tradicionalno ulično četvorko v okviru projekta Plesne zveze Slovenije (PZS). Hkrati je v 17 slovenskih in 18 mestih po Evropi zaplesalo več kot 15.000 udeležencev.

V Črnomlju so tradicionalno četvorko tokrat odplesali pred športno dvorano tamkajšnje srednje šole. Pod okriljem Plesnega studia Novo mesto je v ritmih Straussove melodije tako zaplesalo 24 maturantk in maturantov Srednje šole Črnomelj. Manjkali seveda niso niti glasni žvižgi iz piščalk.

Letošnja četvorka je bila še posebej slovesna, saj plesna zveza praznuje 20 let, odkar se je prvič zaplesala sinhrona maturantska ulična četvorka. Gre za edinstven evropski projekt, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade Evrope.

Plesna zveza je tudi imetnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju. Rekordna znamka iz leta 2011 s 33.202 udeleženci še vedno velja za največje število simultano plešočih v četvorki.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj