Na vsebino

Včeraj potrdili 1546 okužb, delež pozitivnih testov 27,25-odstoten

Na podlagi 5673 opravljenih testov so v četrtek potrdili 1546 okužb, delež pozitivnih testov 27,25-odstoten, je sporočil vladni govorec Jelko Kacin. Okuženih je bilo kar četrtina manj kot v sredo.

Ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa se po pričakovanjih podaljšujejo. Še naprej bodo veljali tudi odloki, ki omejujejo gibanje, novosti bodo predvidoma le pri seznamu izjem. Podrobnosti bo vlada predstavila danes.

Prihodnji teden pa naj bi ne le v bolnišnicah, temveč tudi v domovih za starejše uvedli preventivno testiranje s hitrimi testi na koronavirus, je poročala TV Slovenija.

Zaradi okužb med zaposlenimi omejitve pri delu nekaterih ustanov na Koroškem

Zaradi okužb z novim koronavirusom med zaposlenimi je od torka zaprta občina Podvelka. Župan Anton Kovše ni med okuženimi. Na Koroškem imajo zaradi okužb med zaposlenimi omejitve pri poslovanju tudi v Koroški lekarni. Kot ta navaja na spletni strani, je do nadaljnjega lekarna v Dravogradu odprta krajši čas kot sicer.

Medtem je Koroška po številu aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev prehitela Gorenjsko in je na drugem mestu med regijami za Pomurjem.

Občina Podvelka, ki ima skupno pet zaposlenih, ima dobrih 2300 prebivalcev, po zadnjih podatkih Sledilnika za covid-19, ki so za sredo, je v občini 18 aktivno okuženih. Med temi so tudi trije zaposleni na občini, ki je zato do nadaljnjega zaprta. Če občani kaj potrebujejo, pa lahko pokličejo župana po telefonu na številko, ki je zapisana na spletni strani občine.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj