Na vsebino

Metliško grajsko drsališče je odprto

Metliška županja Martina Legan Janžekovič je včeraj slovesno otvorila grajsko drsališče, ki ga bo spremljal pester program prazničnega decembra v Metliki.

V nagovoru se je zahvalila občinskim svetnicam in svetnikom, ki so potrdili v proračunu namenjena sredstva za izvedbo drsališča, organizatorjem kulturnega programa, ponudnikom domačih dobrot in izdelkov na stojnicah ter vsem obiskovalcem, ki so si vzeli čas in se udeležili otvoritve. Prisotne je pozdravila tudi direktorica Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika dr. Marjetka Pezdirc, ki je koordinator in organizator letošnjega kulturnega programa.

Najmlajše je po predstavi Čarobni prazniki v izvedbi Zavoda Enostavno prijatelji, obiskal tudi dedek Mraz. Prijetno druženje ob drsališču je zbranim polepšal glas Katje Stariha, ki jo je na klaviaturah spremljal Jaka Špehar, v poročni dvorani pa so obiskovalci lahko nazdravili s peninami Vinske kleti Metlika, Vinske kleti Prus, Vina Škof in 100par.

Na stojnicah so se predstavili Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjanci, Bee Melody, Kmetija Brulc, Čebelarstvo Veselič, Turistična kmetija Jakljevič, Sladka Belokranjka, Kmetija Vučji ogrizek, Lončarstvo SKOL, Niveska - Majhne pozornosti, Zeliščna kmetija pod Hrelenom, Domačija Šrajf, Bojan Matjašič, Nataša Kočevar, Rusalka design, Chilli Rosa, Tatjana Flajnik, Čebelarstvo Muc - Jože Muc, Ekonomska Šola Novo Mesto - medijski tehnik, Društvo kmečkih žena Metlika, Osnovna šola Metlika in Policijska postaja Metlika.

Skupne trenutke na otvoritvi so obiskovalci prireditve lahko zabeležili v prazničnem "photoboothu", ki ga je v podhodu metliškega gradu postavil Uroš Raztresen, okrasila pa Cvetličarna Brinc.

Do konca veselega decembra bo za praznično vzdušje v Metliki poskrbljeno tudi s kulinaričnimi dobrotami in času primernimi napitki, za katere bodo poskrbeli Bum Bar, Kud Plac in Ivo Ivičić.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj