Na vsebino

Dominikova nova pot

Dominik Lozar z Butoraja pri Črnomlju je bil razigran in družaben najstnik, čigar življenje je bilo zaznamovano s športom. Bil je uspešen rokometaš z lepo prihodnostjo. Vse do usodnega 3. januarja 2016, ko se je nedolžna igra na snegu sprevrgla v tragedijo. Nesrečen skok čez ograjo pred hišo je takrat 16-letnega fantiča prikoval na invalidski voziček.

Kljub nesrečni usodi je Dominik ostal nasmejan, vedoželjen in družaben fant z ogromno voljo do življenja, ki se je pred dobrima dvema letoma podal na novo – umetniško pot. Ko se je udeležil ene izmed likovnih delavnic v Novem mestu je dobil navdih za slikanje z usti. Od prijatelja je prejel prilagojeno slikarsko stojalo in začel je z ustvarjanjem. Začetki so bili vse prej kot lahki, pravi, saj ga slikarstvo pred poškodbo ni preveč zanimalo. A njegove slike so kaj hitro postajale vse boljše in nabralo se jih je že toliko, da jih je sinoči v Kulturnem centru Semič prvič postavil na ogled tudi širši javnosti. Razstavo je naslovil Moja nova pot.

Dominik pri svojem ustvarjanju uporablja akrilne barve na platno, večinoma pa ga pritegnejo motivi iz narave. Čeprav z usti slika šele kratek čas, so njegova dela navdihujoča. S tem se strinja tudi slikar tetraplegik Vojko Gašperut, ki je na otvoritvi razstave predstavil Dominikova dela, bil pa je tudi njegov mentor in največja spodbuda pri začetkih ustvarjanja mladega tetraplegika.

V kulturnem programu so sodelovali člani Folklorne skupine Dragatuš in otroška folklorna skupina KUD Bela krajina.

Razstavo si lahko v Kulturnem centru Semič ogledate do 5. februarja 2024.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj