Na vsebino

Vaja evakuacije in ogled gasilskih vozil

Včeraj smo na OŠ Belokranjskega odreda Semič izvedli vajo evakuacije oziroma hitrega umika vseh zaposlenih in učencev. Ob sprožitvi alarmnega sistema smo se v strnjeni koloni po evakuacijski poti odpravili na zbirno mesto pri novi avtobusni postaji.

Šolo smo v celoti izpraznili v dobrih treh minutah, kar je zelo pohvalno. Vajo evakuacije je spremljala tudi gasilsko reševalna vaja, ki so jo izvedli gasilci PGD Semič in PGD Kot- Brezje. Po scenariju je požar nastal v kotlovnici in ob tem se je poškodoval hišnik, ki je skušal pogasiti požar. Prav tako se je eden izmed učencev poškodoval pri evakuaciji in ostal ujet v šoli. Gasilci so požar pogasili in rešili poškodovani osebi ter ju oskrbeli.

Po končani vaji so gasilci učencem 1. triade na šolskem igrišču pokazali opremo v gasilskih vozilih ter razložili kako jo uporabljajo. Učenci so lahko tudi sedli v gasilska vozila, si nadeli čelade in dihalne aparate ter se preizkusili v »špricanju« z gasilsko visokotlačno črpalko.

Več fotografij si lahko ogledate na spletni strani šole (vir spodaj).

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj