Na vsebino

V svet glasbenih užitkov z zimzelenimi melodijami

V sklopu prireditev Pridi zvečer na grad so sinoči obiskovalce na metliškem grajskem dvorišču v svet glasbenih užitkov z zimzelenimi melodijami popeljali tamburaška skupina Carmen Cord in Belokranjske siničke.

Tamburaška skupina Carmen Cord je bila ustanovljena leta 2005. Prizadeva si ohranjati tamburaško glasbeno tradicijo ter vzgajati nove generacije tamburašev s spodbujanjem raznolikosti glasbenih stilov. S širokim repertoarjem, ki sega od tradicionalnih do sodobnih skladb, želijo na koncertih predstaviti šarm tamburaške skupine občinstvu. Skupino sestavljajo belokranjski osnovnošolci in srednješolci, ki pod mentorstvom Mateja Matkoviča razvijajo svoje glasbene talente.

Žensko vokalno skupino Belokranjske siničke združuje ljubezen do glasbe in petja. Njihov žanr je takšen, kakršne so tudi članice skupine: pisan in raznolik. Pesmi izbirajo na podlagi svojih želja in glasbenih okusov, priredbe pa so večinoma nestandardne in svojstvene. Pevsko jato "siničk" navdušujejo pesmi iz časov naših babic, pa tudi moderne pop skladbe in zimzelene melodije.

Mednarodne poletne kulturne prireditve se na metliškem grajskem dvorišču nadaljujejo v četrtek ob 21. uri s kresnim večerom, ki ga pripravljajo članice Društva kmečkih žena Metlika z gosti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj