Na vsebino

V Sloveniji koronavirus zahteval 43 smrtnih žrtev

Po zadnjih podatkih imamo v Sloveniji 1.124 potrjenih okužb, včeraj so umrli še trije bolniki, do zdaj skupaj 43. V sredo je bilo opravljenih 1.144 testov na novi koronavirus, ugotovili pa so 33 novih okužb. Do zdaj so izvedli 31.813 testov, hospitaliziranih je bilo 108 ljudi, od tega 34 na intenzivni negi. Iz bolnišnične oskrbe so skupaj do zdaj odpustili 128 ljudi. Število okuženih še vedno narašča, a je stanje za zdaj spodbudno, je na današnji novinarski konferenci poudaril uradni vladni govorec Jelko Kacin.

Med okuženimi je tudi 208 zdravstvenih delavcev, od tega 72 v domovih za starejše občane. Okuženih je tudi 225 oskrbovancev.

Z dozdajšnjim delom rešili več življenj

Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril uradni vladni govorec Jelko Kacin, število okužb narašča. "Z žalostjo spremljamo podatke o novih smrtnih žrtvah pri nas, a nas bodri zavedanje, da smo z dozdajšnjim delom in ravnanjem rešili mnogo več življenj, kot smo jih izgubili. Podatki tako še naprej ostajajo spodbudni," je povedal Kacin.

Premier Janez Janša je danes prek Twitterja ponovno pozval k upoštevanju vseh vladnih odlokov, saj je večje sproščanje omejitvenih ukrepov mogoče samo ob kumulativni izpolnitvi upoštevanja zadostne varnostne razdalje, razkuževanja rok in uporabe zaščitnih mask. Kot je zapisal, mora biti še naprej zagotovljeno, da zdravstveni sistem v času krize deluje nemoteno - vključno z oddelki za intenzivno nego, ki ne smejo biti pod prevelikim pritiskom. Kot je še poudaril, morajo biti še naprej zagotovljene zadostne kapacitete za testiranje in vzpostavljeni delujoči instrumenti za merjenje učinkov tranzicije.

Državljane je še enkrat pozval, naj v času velikonočnih praznikov ostanejo doma ter upoštevajo vse higienske in druge ukrepe.

Fotoreporter Matej Povše je za Univerzitetni klinični center Ljubljana pripravil fotoreportažo o delovanju oddelkov na infekcijski in ortopedski kliniki v času epidemije. Fotografije si lahko v celoti pogledate na spletni strani UKC Ljubljana.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj