Na vsebino

V Semiču so včeraj podpisali listino o pobratenju

V kleti Semiške penine v Semiču, ki je obenem tudi ministrstvo za penjenje Svobodnega belokranjskega ozemlja, je včeraj potekala slovesnost ob podpisu listine o pobratenju med Republiko Prlekijo in Svobodnim belokranjskim ozemljem.

Künštni Prleki so namreč pred desetimi leti razglasili Republiko Prlekijo, razvili zastavo in odkrili ploščo sedeža Republike ter predstavili himno Republike Prlekije. Skupina Künštni Prleki na šaljiv način širši javnosti prikazujejo prleške običaje, kulinariko, glasbo in kulturo.

Pred sedmimi leti so tudi Belokranjci razglasili Svobodno belokranjsko ozemlje, ker da jih oblast v Ljubljani zanemarja polnih sedemindvajset let in ker ljubijo svobodo. Pa tudi zato, da bi pred zunanjimi vplivi zaščitili svojo prijaznost, svoj nasmeh, svoja vina, steljnike, janjce na ražnju, svoje srce na dlani. Osamosvojili so se zato, ker si zaupajo. Lasni oktobra je Svobodno belokranjsko ozemlje dobilo prvo ministrstvo, in sicer ministrstvo za penjenje. Ob navzočnosti številnih uglednih gostov iz Slovenije in tujine se je to zgodilo v Kleti semiških penin Ivana Simoniča v Semiču.

Za dosmrtnega predsednika se je na prvih demokratičnih volitvah leta 2015, ki se jih je udeležilo rekordnih šest odstotkov volilnih upravičencev, oklical Toni Gašperič.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
37
46
57
69
78
83
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj