Na vsebino

V Ručetni vasi ostal brez audija; prepoznate ukraden baker?

Ukradeni bakreni predmeti. Foto: PP Novo mesto
Ukradeni bakreni predmeti. Foto: PP Novo mesto

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v Ručetni vasi včeraj okoli 16. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Audi A3 so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prepoznate ukradene predmete na fotografijah?

Že včeraj so s Policijske uprave Novo mesto poročali o prometni nesreči, ki so jo v noči na sredo v naselju Krka obravnavali novomeški policisti. 17-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v križ. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval in nima vozniškega dovoljenja, je v vozilu prevažal več izdelkov iz bakra, za katere ni znal pojasniti izvora.

Policisti sumijo, da gre za ukradene predmete, zato so jih zasegli, prav tako so kršitelju zasegli osebni avtomobil Renault clio. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti pozivajo oškodovanca, ki so mu bili zaseženi izdelki odtujeni, da se zglasi na policijsko postajo Novo mesto, Ljubljanska cesta 30, ali pokliče na 07 332 72 00.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Špeharjev, Žuničev in Starega trga ob Kolpi včeraj prijeli osem državljanov Sirije in šest državljanov Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj