Na vsebino

V reko Lahinjo iztekajo kanalizacijske odplake (FOTO)

Bralci so nas obvestili, da je na Vojinski cesti v Črnomlju, pri mostu na Majer, počila kanalizacijska cev. Mimoidoči so že v soboto opozorili na močan smrad, ki se zvečer še bolj razširi. Še isti dan je bila o tem obveščena tudi Komunala Črnomelj, kjer so obljubili, da bodo cev v kratkem sanirali, a do danes zadeva še vedno ni urejena. Kanalizacijske odplake so začele iztekati v reko Lahinjo in jo onesnaževati. Na fotografijah je vidno, kako odplake tečejo v reko in povzročajo barvno spremembo vode od mosta naprej.

"Pomembno je poudariti, da se to območje nahaja v Krajinskem parku Lahinja, ki je del zavarovanega območja. To onesnaženje ne ogroža le kakovosti vode v reki Lahinji, ampak predstavlja tudi resno tveganje za ekosistem parka, zdravje ljudi in živali v okolici. Smrad, ki se širi, vpliva na kakovost življenja prebivalcev in obiskovalcev tega območja," je še zapisal bralec, ki komunalne službe poziva, da nemudoma ukrepajo in sanirajo poškodovano cev ter preprečijo nadaljnje onesnaževanje reke. Prav tako apelira na občinske oblasti, da se čim prej angažirajo in zagotovijo, da se takšni incidenti ne bodo več ponavljali.

Za pojasnila smo se obrnili na Komunalo Črnomelj, kjer so nam povedali, da terenska ekipa na omenjeni lokaciji že ugotavlja vzrok nastale težave. Jutri zjutraj nameravajo najprej izčrpati ves material iz kanalizacijske cevi, potem pa bodo s kamero skušali ugotoviti za kakšno okvaro gre. Na podlagi ugotovitev bodo nato napako tudi sanirali, nam je zagotovil direktor črnomaljske komunale Samo Kavčič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj