Na vsebino

V najboljšem primeru se bodo šole in vrtci odprli 11. maja

Kustečeva: V najboljšem primeru se bodo šole in vrtci odprli 11. maja

"Verjemite mi, vsi si želimo, da bi se vrtci in šole čimprej odprli," je dejala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in dodala, da se bodo v najboljšem primeru vzgojno-izobraževalne ustanove odprle 11. maja. "Vendar vam tega za zagotovo še ne morem reči," je v isti sapi dodala in pojasnila, da bo ta odločitev odvisna predvsem od epidemiološke slike v Sloveniji, spremljali pa bodo tudi, kaj se bo dogajalo v državah, kjer so tovrstne ustanove že odprla svoja vrata.

Cerkve 4. maja odpirajo vrata

V ponedeljek se bodo znova odprla vrata slovenskih cerkva za udeležbo vernikov pri svetih mašah in drugih bogoslužjih. Pogoji za udeležbo vernikov pri sveti maši bodo, kot so zapisali Slovenski škofovski konferenci, razkuževanje rok pred vstopom v cerkev ter nošnja zaščitne maske. Niso pa navedli najmanjše predpisane razdalje med verniki. Za namen odprtja cerkva bodo sicer škofje v četrtek izdali posebna navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov, kot so sveta spoved, krst, poroka in bolniško maziljenje.

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj