Na vsebino

V Metliki podelili Ganglovo plaketo in priznanja

Včeraj zvečer je v metliškem Kulturnem domu potekala osrednja prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri je bil slavnostni govornik Stane Križ.

Na prireditvi sta župan občine Metlika Darko Zevnik in predsednica komisije za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket Anica Kopinič Ganglovo plaketo podelila Rafku Ogulinu za dolgoletno vodenje Mestne godbe Metlika. Zasluženo nagrado je dirigent sprejel ob spremljavi koračnice Slovenci v izvedbi metliških godbenikov in godbenic, ki mu ob prejetju plakete iskreno čestitajo za že 24 let vodenja godbe in se že veselijo, da prihodnje leto pod njegovo taktirko skupaj proslavijo 170-letnico Mestne godbe Metlika.

Ganglovo priznanje je prejela Vokalna skupina Lan za zlato priznanje na Sozvočjih, regijskem tekmovanju pevskih zborov Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Za dosežke v minulem letu si ga je prislužilo Plesno društvo Krokar za pripravo in izvedbo uličnega dogodka Urbani gib. Osnovna šola Metlika pa je prejela Ganglovo priznanje za pripravo in izvedbo muzikala En svet, pa toliko različnih sanj.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Vlatka Maček, so se predstavili učenci Glasbene šole Črnomelj. Po prireditvi je župan Darko Zevnik v Ljudski knjižnici pripravil še sprejem in srečanje delavcev v kulturi, ustvarjalcev in poustvarjalcev v občini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj