Na vsebino

Na predvečer praznika turneja kulturne zasedbe Duma

Duma je bila ustanovljena na Prešernov dan pred petimi leti. Vsako leto na ta datum izvedejo pevsko diverzijo, ko z naskoki na belokranjske krčme in podobne inštitucije širijo prešernost.

Včerajšnja turneja se je pričela v Pandi na Svibniku, nadaljevala v Cavallinu, v Dragatušu v Župančičevem hramu, potem je sledil Bar pri Brkotu v Viniški republiki, pa Bude oz. Milič v Adlešičih, kjer so se p(i)evci zadržali tudi v Zadrugi, obiskali so Bar pri Tomotu v Podzemlju, Šestico v Metliki, se ustavili na Trnovcu in pri Badovincu na Jugorju, na povratku so bili žejni in so zapeli še v Semiču pri Matičku, kulturno turnejo pa so zaključili v Baru Šus, ki je ravno včeraj praznoval svoj 5. rojstni dan.

V tokratni kulturno-umetniški gverili so sodelovali: Gregor Šmalcelj, Jože Miketič, Boštjan Papež, Jan Dujec, Jurij Črnič, Peter Črnič, Boštjan Papič, Jure Vraničar, Rihard Zupančič, Sebastjan Štarkel, Janez Weiss, Jure Matkovič - Plj, Tilen Vraničar in Peter Jud (umetniški vodja).

Da ne pozabimo; turnejo so začeli - v skladu s kitajskim koledarjem in letom prašiča - s pečenko pri Rikotu na Jelševniku.

Po vsej verjetnosti danes najbolj paše juha ...

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj