Na vsebino

V Metliki ob dnevu slovenskega krvodajalstva darovali kri

V telovadnici Otroškega vrtca Metlika je danes potekala druga redna letna krvodajalska akcija na katero se je odzvalo 170 krvodajalcev. Med njimi je bilo 15 takšnih, ki so kri darovali prvič in s tem plemenitim dejanjem marsikomu povrnili zdravje ali celo rešili življenje.

4. junija obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva, ki letos poteka pod sloganom (P)ostani del moštva. V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri, zato je v povprečju potrebnih okoli 300 do 350 krvodajalcev na dan, da bolnikom zagotovijo potrebno količino krvi. Letno daruje kri več kot 97.000 krvodajalcev, ki zdravstvu zagotovijo prek 42.000 litrov krvi.

Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. Krvodajalci so pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogočajo ustrezno zdravljenje s krvjo. Kri, ki jo darujete, je nenadomestljivo zdravilo in najdragocenejše, kar lahko podarite.

"Iskrene čestitke krvodajalcem občine Metlika ob dnevu slovenskega krvodajalstva za velik odziv na današnjo akcijo in veliko solidarnost do sočloveka. Hvala vodstvu in zaposlenih vrtca Metlika pomoč pri koriščenju njihovih prostorov in kuhanju malice. Velika hvala tudi našim predanim prostovoljcem za nemoten potek akcije," je ob tem še sporočila sekretarka Območnega združenja RK Metlika Zalka Klemenčič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj