Na vsebino

V mesecu požarne varnosti smo gostili gasilke PGD Grabrovec

Članice A skupine PGD Grabrovec so zelo simpatične mlade gasilke. Zgovorne, nasmejane a hkrati odgovorne in pripravljene pomagati. Na naše povabilo so se z veseljem odzvale in v vrtec pripeljale veliko gasilske opreme in pripomočkov.

Otrokom je Anja Jakljevič predstavila ekipo. Dejala je, da skupaj tekmujejo že tri leta. Na tekmovanjih so uspešne in letos so ponovno regijske prvakinje v svoji kategoriji. Da so lahko tako uspešne, se morajo tudi veliko izobraževati, predvsem pa morajo veliko vaditi. Tudi nam so pokazale svojo vajo.

Moramo reči, da so bile res spretne in hitre. Ko je zabrnela njihova mašina, smo se kar malo zdrznili. Nato pa močno zaploskali. Z zanimanjem smo si ogledali njihovo opremo. Ni kaj, ta reč je res nekaj posebnega. Oblačila so bila sicer prevelika, vendar so jih otroci z navdušenjem oblekli. Pokazale so tudi različno opremo za obveščanje. Veliko pokalov so osvojile in najbolj so nam bili zanimi tisti največji. Na terenu je potrebno tudi kaj privezati in pritrditi. Tudi mi smo poskusili narediti nekaj “vozlov”.

Mlade gasilke so požele navdušenje tudi med deklicami.

Zahvaljujemo se gasilkam PGD Grabrovec za današnji obisk in predstavitev. V vrtec jih je z gasilskim vozilom pripeljal Branko Mužar, spremljal jih je še Simon Gršič. Hvala vsem in NA POMOČ.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj