Na vsebino

V Beli krajini včeraj potrjenih 7 novih okužb

Včeraj je bilo opravljenih 3699 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 355 vzorcev, kar predstavlja 9,6 odstotka vseh. Medtem so začele veljati izjeme za napotitve v karanteno po stiku z okuženim.

Včeraj je bilo opravljenih tudi 45.064 hitrih antigenskih testov, ki jih je treba v primeru pozitivnega izvida brisa potrditi še s PCR-testom. Skupno število aktivno okuženih v državi je po podatkih sledilnika za covid-19 4477, sedemdnevno povprečje na novo potrjenih primerov pa je 281. Bolnišnično oskrbo potrebuje 233 obolelih, 76 intenzivno terapijo. Umrla sta še dva bolnika s covidom.

Spremenjena pravila za karanteno

Veljati je začel vladni odlok, po katerem osebi, ki je bila v visoko tveganem stiku z okuženim z novim koronavirusom, ni treba iti v karanteno na domu, če je že prebolela covid-19, je polno cepljena proti covidu-19 oziroma je kot prebolevnik prejela en odmerek cepiva.

V Beli krajini so včeraj potrdili 7 novih okužb, eno manj kot dan prej: Črnomelj 3 (dan prej 1), Metlika 2 (dan prej 6) in Semič 2 (dan prej 1).

V belokranjskih občinah je trenutno 96 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 38, Metlika 45, Semič 13.

Vir: RTV SLO, Covid-19 sledilnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj