Na vsebino

Anja in Sara na državno tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Že v torek, 29. novembra 2022, se je za osmošolce in devetošolce odvilo šolsko tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Udeležilo se ga je šest učenk iz 8. in 9. razreda.

Najvišje število točk in s tem bronasto priznanje sta osvojili osmošolka Anja Bosanac in devetošolka Sara Miketič. Obe sta šli v torek, 17. januarja 2023, na območno selekcijsko tekmovanje s področja slovenščine, ki je potekalo na OŠ Otočec.

Zelo smo se razveselili rezultatov, saj sta obe učenki prejemnici srebrnega priznanja. Osvojili pa sta tudi visoko število točk med tekmovalci v regiji in se tako uvrstiti na državno raven tekmovanja. Sara je bila s svojimi doseženimi točkami tretja v regiji in Anja peta. Državno tekmovanje bo v soboto, 11. marca 2023, na OŠ Spodnja Šiška v Ljubljani.

Za obe tekmovalki bomo močno držali pesti, da ponovita svoj uspeh in se izkažeta tudi na najvišji državni ravni tekmovanja za srebrno oz. zlato Cankarjevo priznanje.

Vir: OŠ Vinica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj