Na vsebino

Ustanovljena samostojna skupina Europa Donna Bela krajina

Članice Europa Donna - Slovenskega združenja za boj proti raku dojk na območju Bele krajine so v ponedeljek ustanovile samostojno skupino Europa Donna Bela krajina. Pobudo za novo skupino je na ustanovnem zboru pozdravila podpredsednica Europa Donna Rina Klinar. Poudarila je pomen organizacije v prizadevanjih za celostno in učinkovito zdravljenje, ustrezno rehabilitacijo in psihosocialno podporo bolnikov in njihovih svojcev.

Ustanovljena skupina Bela krajina bo bolnice povezovala med seboj in širše z namenom ozaveščanja žensk, saj se velikokrat šele po bolezni zavemo pomena bogastva, ki ga nosimo v sebi dokler smo zdravi. V Beli krajini je preko 60 članic združenja Europa Donna. Med člani so bolniki in podporni člani združenja. V prihodnje Belokranjke načrtujejo vadbo joge, ki bo potekala ob ponedeljkih v prostorih vrtca Semič, Rožnati pohod za zdravje, izlet v Posavje, predavanja in zasaditev rožnatega drevesa v Metliki.

Prostovoljka pri združenju in vodja skupine Vesna Gregorič poudarja, da bo skupina prvenstveno delovala pri osveščanju mladih o novodobnih boleznih žensk. Skupina ima srečanja vsak prvi ponedeljek v prostorih Občine Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj