Na vsebino

Uspehi Vida Kavčiča na področju astronomije

Vid Kavčič, dijak 2. aG na SŠ Črnomelj, je v letošnjem šolskem letu 2019/20 dosegel izjemne rezultate na tekmovanjih iz astronomije.

Na šolskem tekmovanju je dosegel prvo mesto in se s tem uvrstil na državno tekmovanje, kjer pa se je njegov izjemen talent šele pokazal v pravi luči. Vid je dobil zlato Dominkovo priznanje z uvrstitvijo na 2. mesto na državnem tekmovanju, ki se je odvijalo 11. januarja v Ljubljani. Posledica te izredne uvrstitve je bila uvrstitev na mednarodno Sanktpeterburško olimpijado, kjer se je ponovno odrezal s srebrno medaljo in kar 13. mestom v slovanski konkurenci. Vendar se tu Vidova zgodba o uspehu še ne konča. Ravno ta Ruska olimpijada, državno tekmovanje iz astronomije kakor tudi dodatni izbirni test v Markovcih so namreč del izbirnega postopka za mednarodno astronomsko olimpijado. Ta izbirni postopek je se je zaključil z neverjetnim Vidovim prvim mestom v Sloveniji in uvrstitvijo na mednarodno astronomsko olimpijado IOAA 2020, ki bo konec septembra 2020 v Kolumbiji. Gre za fantastičen dosežek, ki so ga sposobni doseči le redki posamezniki. Njegov mentor mag. Borut Grošičar sem prepričan, da se bo o skromnem dijaku iz Črnomlja še mnogo lepega slišalo.

* na fotografiji Vid Kavčič, 2. aG, s svojim mentorjem mag. Borutom Grošičarjem, prof. fiz. spec

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
37
46
57
69
78
83
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj