Na vsebino

Urškine besede plešejo v najžlahtnejših sapicah

Urška Bahor
Urška Bahor

Pajčolan čez
steznik neba
in jaz poleg.
Letim in se izogibam
meteoritom pozabe.
Kako se poljubljajo oblaki?
Pod mano odtis greha
in nad mano … neznano.

Sleherni trenutek je
praznik pozabe.

Sedaj ujamem z vdihom.

Avtorica pričujočih verzov je Urška Bahor, dijakinja prvega letnika črnomaljske gimnazije, ki s svojimi jedrnatimi čudežnimi - zelo širokimi, a vendar tako elegantno lahcenemi - verzi lebdi v nenavadnih skrivnostnih labirintih časa in nato zalebdi v ujetem trenutku …

“Ujeti trenutki” je bila tudi tema letošnjega literarnega natečaja, ki ga že četrto leto organizira Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine. Na natečaju so s svojimi literarnimi deli (kratka proza, poezija) sodelovali ustvarjalci iz vse Slovenije. Razvrščeni so bili v tri starostne skupine – osnovnošolci, srednješolci in odrasli.

Urška Bahor je z uvodno pesmijo tega prispevka, naslovljeno kot “Lebdenje skozi čas”, in še z dvema pesmima navdušila ocenjevalce in v kategoriji srednješolcev z najboljšo uvrstitvijo zmagala. Urška je tako vabljena v Novo mesto na podelitev nagrad.

Pesničinega umetniškega duha pa ne potrjuje le prvo mesto na omenjenem literarnem natečaju, temveč tudi vest, da se je na Župančičevi frulici znašla med petimi najboljšimi srednješolskimi pesniki, ki bodo 11. junija svoje pesmi predstavili na zaključni prireditvi.

Neverjetni verzi so gotovo v ponos tudi njeni mentorici Maji Kunič ter vsem nam, ki spremljamo melodije njenih pesnitev.

Nedvomno lahko v prihodnosti pričakujemo izid pesniške zbirke, ki jo bo na platnicah krasilo ime mlade pesnice …

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj