Na vsebino

Urhove čebele od jutri v Ameriki

Običajno morate prečkati Atlantik, da bi obiskali Evropo, jutri med 10. in 16. uro pa jo lahko doživite kar v Washingtonu DC.

Projekt Odprta hiša Evropske unije ponuja obiskovalcem obisk veleposlaništev držav članic in priložnost, da obiščejo prostore ter poskusijo številne kulturne običaje in kulinarične posebnosti iz različnih koncev EU.

Na veleposlaništvu Slovenije v ZDA bodo ob tej priložnosti praznovali prvi Svetovni dan čebel, ki je bil na slovensko pobudo nedavno sprejet na OZN. Poleg čudovitih čebelarskih izdelkov iz Slovenije, vključno z alpskim medom in glasbe na harmoniko, bo tudi odprta in predstavljena fotografska razstava kranjskih sivk fotografa Tomislava Urha.

Tomislav Urh se s fotografijo ukvarja že vrsto let, med drugim je imel že sedem samostojnih fotografskih razstav. Njegove fotografije krasijo številne slovenske tiskovine. Fotografije, ki bodo od 12. maja postavljene na ogled v Ameriki, so nastale v obdobju Urhovega dela s čebelami, med drugim ponujajo pogled v čebeljo družino v panju in številne bližinske posnetke Kranjske sivke.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj