Na vsebino

Uradna predaja reševalnega vozila Zdravstvenemu domu Črnomelj

V Zdravstvenem domu Črnomelj je danes potekala uradna predaja reševalnega vozila, ki je bilo nabavljeno za potrebe opravljanja nujne medicinske pomoči. Zbrane so nagovorili direktorica Zdravstvenega doma Črnomelj Eva Čemas, župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in županja Občine Semič Polona Kambič.

Nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Črnomelj pokriva območje Občine Črnomelj in Občine Semič. Zaradi specifičnosti območja, na katerem se nahajata občini, se je pokazala potreba po številčnejšem voznem parku Zdravstvenega doma Črnomelj, ki ga je potrebno v načrtovanih časovnih intervalih tudi posodabljati.

Občini Črnomelj in Semič sta z Zdravstvenim domom sofinancirali nabavo novega reševalnega vozila, ki je bilo potrebno za ohranjanje visoke ravni dela nujne medicinske pomoči. Le z ustrezno in kakovostno opremo lahko medicinsko osebje ZD Črnomelj zagotavlja kvalitetno in hitro oskrbo za vse občane.

Celotna vrednost novega reševalnega avtomobila je znašala 137.939,97 EUR, od tega je Občina Črnomelj prispevala 51.966,00 EUR, Občina Semič 8.034,00 EUR in 77.939.97 EUR Zdravstveni dom Črnomelj.

Zvočni zapis

  • - Eva Čemas, direktorica ZD Črnomelj

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj