Na vsebino

Pošljimo sapico prijateljstva 2024

Že drugo leto zapored učenci OŠ Loka Črnomelj sodelujejo v Unesco projektu “Pošljimo sapico prijateljstva”. V tem šolskem letu je bilo vanj vključenih 60 učencev interesnih dejavnosti Vitezi dobrodelnosti in prostovoljstva ter interesne dejavnosti Društvo mladi gasilec, pod vodstvom petih mentoric. Cilj projekta je razvijati medgeneracijsko povezanost, empatijo, skrb za drugega ter bogatiti mlade z različnimi izkušnjami.

Večino dejavnosti medgeneracijskega povezovanja smo izvedli v sodelovanju z Domom starejših občanov Črnomelj. Stanovalcem doma smo pričarali nasmeh na obrazu v prednovoletnem času in ob 8. marcu, ko smo zanje pripravili prireditvi. Poleg tega smo jim izdelali voščilnice in darilca ter zbirali volno za njihove odejice. Z učenci smo jih večkrat obiskali in se z njimi družili. Učenci 2. razreda so ob obisku predali stanovalcem družabni igri, ki so ju sami pripravili in ju ob obisku tudi preizkusili. Starejši učenci pa so z njimi brali zgodbe in pesmi, ki so jih oskrbovanci slišali v svojem otroštvu, ter jih tako popeljali v spomine.

Ostali učenci so v okviru projekta pomagali izbranim posameznikom, predvsem starim staršem, sorodnikom, osamljenim, ostarelim sosedom, ki so po njihovem mnenju potrebovali pomoč. Z njimi so izvedli različne dejavnosti. Prav tako so nudili pomoč pri učenju sošolcem. Nekateri pa so v okviru projekta izdelovali voščilnice za starostnike RK Črnomelj.

* Več fotografij najdete s klikom na vir spodaj.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj