Na vsebino

Umor v Semiču

V romskem naselju Sovinek pri Semiču so policisti v petek pozno zvečer obravnavali umor. Našli so ustreljenega 31-letnika, sočasno pa se je policistom predal 16-letnik, za tem so prijeli še dva osumljenca, stara 21 in 24 let. Preiskava sicer še poteka, zato o motivu tega krutega dejanja Robert Perc z novomeške Policijske uprave še ni mogel govoriti. Je pa vse bolj verjetno, da je usodni strel res sprožil mladoletnik, ki je še v sodnem pridržanju, druga dva osumljenca so včeraj popoldne že izpustili. Orožje, s katerim je morilec streljal, so zasegli.

Več podrobnosti bo znanih po zaslišanju osumljenega, ki je v pridržanju. Neuradno pa se govori, da naj bi bil povod za streljanje prodaja avtomobila in neplačilo kupnine v vrednosti dobrih 500 evrov.

Je pa Perc še povedal, da so vsi vpleteni – tako umorjeni kot trije osumljenci – stari znanci policije. Že večkrat – okrog 70-krat – so bili obravnavani za različna kazniva dejanja, od premoženjske kriminalitete, vlomov, tatvin, lahkih in hudih telesnih poškodb ter nasilništva.

Ob tem dogodku se je znova odzval predsednik Regijske iniciative za reševanje romske problematike Silvo Mesojedec. Pravi, da je ta dogodek še ena potrditev več, kako neuspešna je naša država pri reševanju težav z Romi, še posebej na območju Dolenjske in Bele krajine, o čemer je sredi avgusta pisno obvestil tudi Evropsko komisijo.

Vir: Radio 1

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj