Na vsebino

Udor zemlje ob priljubljeni pohodniški poti

Foto: Matej Simčič
Foto: Matej Simčič

Na delu priljubljene pohodniške poti na območju nekdanje kočevarske vasi Ponikve, je prišlo do udora zemlje. Udor ob poti pri ruševinah v vasi, ki je stala na robu prostranega kraškega polja pod zahodnim pobočjem Mirne gore, sta si ogledala tudi Janez Jerman, član Planinskega društva Črnomelj in Jamarskega kluba Krka ter Matej Simčič, višji svetovalec za ohranjanje narave pri Zavodu RS za varstvo narave obiskala. Ker je udor "vzel" del poti, po kateri je označena oz. speljana priljubljena pohodna (in še kakšna) pot, sta zaradi varnosti uporabnikov poti, območje udora začasno zavarovala z improvizirano leseno ograjo.

»Glede na hiter pregled situacije na dnu udora s palico je razvidno, da je na dnu vsaj še en meter nestabilnega materiala. Vprašanje, kakšno je stanje globlje pod nanosi na dnu udora in kako široke so razpoke, skozi katere je material spolzel v podzemlje. Vsekakor pa zadeva ni videti stabilna, še posebej pod nekdanjim objektom,« so zapisali v Jamarskem klubu Krka.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj