Na vsebino

Učimo se umetnosti pripovedovanja ob kamišibaju

V sredo, 23. marca, smo v organizaciji Knjižnice Črnomelj in KUD Zlata skledica v prostorih Območne izpostave JSKD Črnomelj nadaljevali z delavnico za otroke.

Na našem tretjem srečanju smo si na začetku ogledali kamišibaj predstavo in se pogovorili o tem, kaj vse je pomembno za nastop: od tega, kako pomembno je preveriti vrstni red risbic, kako jih vstavimo v butaj, kako odpiramo in zapiramo vratca butaja, kako vlečemo risbice in kako jih odlagamo po vrstnem redu. Posvetili smo se pripovedi, ki mora biti glasna, jasna, kako si je potrebno vzeti čas, da pripovedujemo počasi, da gledalcem damo čas, da si v miru ogledujejo naše risbice in sledijo zgodbi. Govorili smo o ljubezni ter o spoštljivem odnosu do zgodbe in do nastopa.

Na našo četrto delavnico, ki bo neke vrste generalka pred nastopom, bomo povabili najožje člane družin in za njih priredili urico kamišibaja. Veliko vlogo pri delavnici so odigrali ravno starši, saj so otroke nenehno spodbujali pri ustvarjanju.

Veselimo se 7. festivala kamišibaj gledališča, ki bo že naslednjo soboto, 2. aprila. Potrudili se bomo z našimi nastopi in verjamemo, da vas bomo navdušili. Pridite!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj