Na vsebino

Učenci in učitelji na izmenjavo v Srbijo

Od četrtka, 12. oktobra, do nedelje, 15. oktobra, bo 15 učencev, dva učitelja in ravnatelj OŠ Loka Črnomelj na obisku pri svojih vrstnikih in kolegih v osnovi šoli Desanke Maksimović iz Gornjega Milanovca. Naši gostitelji pa bodo obisk vrnili v aprilu.

Do sodelovanja je prišlo, ker sta leta 2021, na pobudo Slovensko-srbskega poslovnega društva, Občina Črnomelj in Mestna muzejska zbirka podprli projekt postavitve muzejske zbirke zgodovinskega in etnološkega značaja v Miličih, s katero bi predstavili zgodovino Uskokov v Beli krajini.

Lokacijo muzeja si je maja 2021 ogledal zunanji minister Srbije Nikola Selaković v sklopu takratnega obiska Slovenije. Junija je v Beogradu gostovala delegacija, ki so jo sestavljali črnomaljski župan Andrej Kavšek s podžupanom Dubravkom Čengijo in zgodovinarjem Janezom Weissom. Na obisku je srbski predsednik Aleksandar Vučić županu podelil zlato medaljo za izjemne zasluge v kulturnih dejavnostih in razvoj prijateljskih odnosov med Srbijo in Slovenijo.

Spletle so se vezi in nastala je pobuda o sodelovanju šol. OŠ Loka se je vabilu odzvala ter lani navezala stik s prej omenjeno šolo, s katero smo načrtovali skupne aktivnosti.

Izmenjavo bo finančno podprla Občina Črnomelj.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj