Na vsebino

Tudi OŠ Mirana Jarca na občinskem šolskem parlamentu

Včeraj so se predstavniki OŠ Mirana Jarca Črnomelj udeležili seje občinskega šolskega parlamenta v prostorih občine Črnomelj. Letošnja tema parlamenta je "Pasti mladostništva". Predstavniki belokranjskih šol so v več kot eno uro trajajoči seji razpravljali o pasteh mladostništva nekoč in danes, kako naj bi mladi pridobivali izkušnje, potrebne za življenje, kakšen je položaj mladih tako v družinah kakor tudi v šolah ter o vplivu virtualnih odnosov. Na začetku je parlamentarce pozdravila tudi županja Občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanović, v razpravi pa je kasneje sodeloval tudi podžupan Štefan Misja.

Parlamentarci so na željo županje tudi podali nekaj idej, kaj bi lahko občina postorila za mlade. Iz naše šole so sodelovali trije učenci, Alenka Švajger, Samo Kavčič in Jakob Kavšek, ki je bil tudi vodja seje, s tem pa se je tudi uvrstil na naslednjo stopnjo parlamenta, ki bo potekala 10. marca v Novem mestu.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj