Na vsebino

Tris Kanižarica v sklopu projekta v upravljanje RIC-u Bela krajina

Poslovna cona Tris Kanižarica. Foto: A.R.
Poslovna cona Tris Kanižarica. Foto: A.R.

Občina Črnomelj je z izbranim izvajalcem RIC Bela krajina v sklopu tretjega dela infrastrukturnega urejanja poslovne cone Tris Kanižarica, pričela z izvajanjem storitev v podporo delovanja poslovne cone. Storitev v vrednosti okoli 50.000 evrov je že v izvajanju, skozi aktivnosti pa bodo izvajalci uresničevali zastavljene cilje in ukrepe, ki so navedeni v viziji razvoja poslovne cone Kanižarica.

Spodnje aktivnosti bodo v podporo delovanja poslovni coni, medsebojnemu povezovanju podjetij v poslovni coni in iskanju novih podjetij za vstop v poslovni coni:

  • Vzpostavitev upravnega organa, nastavitev in oblikovanje pravnega okvirja delovanja in oblikovan poslovnik.
  • Vzpostavitev sistema upravljanja in določitev nalog upravljavca.
  • Organiziranje tematskih dogodkov za mreženje med podjetji in lokalno skupnostjo.
  • Nastavitev skupnih izobraževanj in usposabljanj za podjetja.
  • Sodelovanje z izobraževalnim sistemom (šolami, univerzami, inštituti) za spodbujanje izobraževanja in razvoja kadrov na področjih, ki so pomembna za podjetja v poslovni coni.
  • Izvajanje promocijskih aktivnosti za prepoznavnost in privlačnost Poslovne cone TRIS Kanižarica in vzdrževanje in dopolnjevanje spletne strani.
  • Vzpostavljanje prostorskih in infrastrukturnih pogojev za razvoj malega gospodarstva in obrtnih dejavnosti.
  • Privabljanje naložb in podjetij v cono. Podjetja, ki so potencialni vstopniki v poslovno cono morajo biti usmerjena v dejavnosti, ki ustvarjajo pozitivne učinke za razvoj okolja, ki je stabilno in urejeno ter ne škodujejo okolju.

Projekt se izvaja v okviru načrta za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K2: Dvig produktivnosti, prijazno poslovno okolje za investitorje in investicija D: Zagotavljanje inovativnih ekosistemov ekonomsko-poslovne infrastrukture.

Naložbo financira Evropska unija.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj