Na vsebino

Gozdarski nadzor tudi na belokranjskem delu Kočevskega Roga

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je v zadnjih letih intenziviral delo na področju gozdarskega nadzora v gozdnem prostoru. Gozdarski nadzor opravljamo zaposleni tako v rednem delovnem času od ponedeljka do petka v dopoldanskem času, kot tudi v popoldanskem času ter za vikende in praznike. S tem namenom smo se zbrali deležniki v gozdnem prostoru v nedeljo, 24. septembra, v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah. Gozdarskega nadzora smo se udeležili zaposleni na ZGS OE Novo mesto ter gozdarski inšpektor, inšpektor Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Dolenjske Toplice, Mirna peč in Žužemberk ter predstavnik Zavoda RS za varstvo narave OE Novo mesto.

Po finalnih navodilih in razdelitvi izobraževalnih ter kartnih gradiv smo se razdelili v skupine in se odpravili na vnaprej določene točke in ožja območja opravljanja gozdarskega nadzora. V skupine smo razdeljeni zaradi lastne varnosti v primeru morebitnih neljubih dogodkov s strani obiskovalcev gozda oziroma s strani nadzorovane osebe ali več nadzorovanih oseb.

Namen tokratnega gozdarskega nadzora je bil predvsem izobraževalne narave s ciljem izobraziti in ozavestiti obiskovalce gozdnega prostora o gozdnem bontonu in pravilih obnašanja v gozdu. Nepravilno parkiranim vozilom v gozdu smo pustili obvestilo o storjenem prekršku z navodili za pravilno parkiranje. Prav tako smo obiskovalcem gozda razdelili promocijska gradiva o gozdnem bontonu in pravilih obnašanja v gozdu. Tokrat se je gozdarski nadzor opravljal na področju novomeškega dela Kočevskega roga – od Žage Rog, Svetega Petra, Baze 20, Pogorelca, Rese pa vse do smučišča Gače.

Zaposleni na krajevni enoti Semič-Metlika smo gozdarski nadzor opravljali na belokranjskem delu Kočevskega Roga. Sodelavca Tine Verderber in Matjaž Željko sta nadzor opravljala na področju nekdanje kočevarske vasi Resa, Gregor Žunič in Klemen Jančan pa sva gozdarski nadzor opravljala na področju Komarne vasi in smučišča Gače.

Gozdarski nadzor bo postal stalnica gozdnega prostora, tako da se bomo morali tako izvajalci gozdarskega nadzora kot tudi obiskovalci gozda v bodoče privaditi na novo realnost. Vse v zavedanju, da je gozdarski nadzor potreben in nujen za ohranjanje gozdnega prostora za naše zanamce ali kot pravi slogan Zavoda za gozdove Slovenije: »Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi«.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj