Na vsebino

Slovenski zajtrk v vrtcu Loka

V Vrtcu Otona Župančiča Črnomelj želimo otrokom privzgojiti odnos do domače hrane, za kar smo v tem tednu pripravili različne dejavnosti in v naš jedilnik vnesli tradicionalno črnomaljsko hrano s sodobnim pridihom. Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da pri otrocih spodbudimo zavedanje pomena uživanja slovenske oziroma lokalne prehrane.

Otroci so za zajtrk jedli domač pirin kruh, ki so ga spekle vrtčevske kuharice, maslo in med, mleko in jabolko belokranjskega izvora. Pri zajtrku so se nam pridružili županja Občine Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič s sodelavci in člani Čebelarskega društva Črnomelj.

Deseto obletnico Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo obeležili s kulturno prireditvijo, ki smo jo začeli s petjem Slakove pesmi Čebelar. Otroci iz enote Loka, stari od 3 do 6 let so peli ob spremljavi harmonike, na katero je igral Jože Skubic. Nato so se skupine otrok predstavile s plesom, petjem in recitiranjem.

Hvala vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli k realizaciji načrtovanih dejavnosti.

Vir: Vrtec Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj