Na vsebino

Tematska razstava »Nagrajenka Prešernovega sklada - Anja Štefan«

Otroške dneve vsakodnevno zapolnijo tudi pravljice in pesmi, ki jih bodisi popeljejo v pravljični svet, jim razkrijejo modrosti ter burijo domišljijo in ustvarjalnost, bodisi umirijo ali celo uspavajo.

Ker je slovenska pesnica in pisateljica Anja Štefan ena izmed letošnjih nagrajenk Prešernovega sklada, smo v Vrtcu Otona Župančiča Črnomelj pripravili tematsko razstavo njenih del, ki je na ogled vsem obiskovalcem našega vrtca.

Anja Štefan je nagrado prejela za literarno ustvarjalnost v zadnjih treh letih, posebej za zbirko pravljic »Tristo zajcev«, za pesniško zbirko » Imam zelene čeveljčke« in avtorsko pravljico »Zajčkova hišica«.

Z razstavo se bomo na nekoliko drugačen način seznanili z umetnico, njenimi deli. Pripravili pa bomo tudi kamišibaj ter recital njenih pesmi z zvočno in vizualno podobo.

Želimo si, da otroci našega vrtca dobro spoznajo njen opus ustvarjanja, uživajo v preprostem, a hkrati raznovrstnem in zahtevnem, realistično obarvanem pripovedovanju ter začutijo noto pripovedništva in pesništva. Dela, ki nastajajo pod peresom Štefanove, so tako avtorsko kot tudi folklorno obarvana.

Iskrene čestitke gospe Anji Štefan in tudi ostalim nagrajencem.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj