Na vsebino

Tehniški dan 6.r., OŠ Mirana Jarca

Včeraj smo imeli šesti razredi OŠ Mirana Jarca Črnomelj tehniški dan. Z avtobusom smo se odpeljali v Kanižarico. Tam smo se razdelili v dve skupini. Nato smo si ogledali proizvodnjo mobilnih hišk Adria in Muzej rudnika rjavega premoga Kanižarica. Videli smo, kako poteka izdelava mobilnih hišk, kakšne so na koncu, vodič pa nam je povedal še več o izdelavi, prodaji, zaposlenih … Po muzeju nas je vodila ga. Helena Vukšinič, po rudniku pa g. Janko Škarjak, ki je pred leti tudi sam delal v njem. Izvedeli smo veliko o težkem delu rudarjev, količini premoga, ki so ga vsak dan nakopali, orodju in strojih, ki so jih uporabljali, nevarnostih pri delu, nesrečah itd. Na koncu smo si ogledali še sončno elektrarno, učitelj Janez Pašič pa nam je povedal več o njej in uporabi električne energije.

Ta tehniški dan je bil zelo zanimiv in ga ne bomo nikoli pozabili, saj smo izvedeli, kako zahtevne službe so imeli nekoč prebivalci naših krajev. Ugotovili smo, da se časi spreminjajo in da bomo kmalu tudi mi na vrsti, da bomo prispevali k razvoju.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj