Na vsebino

Teden pisanja z roko 2022 na OŠ Dragatuš

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, letos že sedma zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Društvo Pišem z roko jo organizira skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo ter nekaterimi uspešnimi podjetji.

Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost smo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši.

Na OŠ Dragatuš smo izvedli tri aktivnosti.

Prva aktivnost je bila: »Le kateri učitelj tako piše?« Učitelji so na podlago za rokopise napisali kakšno zanimivo misel z roko in pisanimi črkami. Uporabili so le svoj vzdevek. Fotografijo rokopisa so objavili na virtualnem zidu, učenci pa so nato ugotavljali, katera pisava pripada kateremu učitelju.

V drugi aktivnosti so se preizkusili tako učenci kot učitelji. Na podlago za rokopise so s pisanimi črkami napisali: »To je moja pisava. Ponosna/Ponosen sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva.« Tokrat so se podpisali.

Pri tretji aktivnosti pa so učenci izdelali plakat ali video z naslovom »Pišem z roko, ker …« za nagradni natečaj. Ker lahko šola pošlje le en plakat in en video, smo se odločili, da na natečaj pošljemo plakat učencev 6. razreda in video, ki so ga izdelali učenci 5. razreda.

Koordinatorica je vse prispevke zbrala in jih zmontirala v skupni posnetek, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj