Na vsebino

Teden gozdov

Zadnji teden v maju je tradicionalno že skoraj 50 let posvečen gozdovom, njegovemu pomenu tega največjega slovenskega naravnega bogastva za blaginjo ljudi in celotne družbe.Zato v teh dneh inštitucije in organizacije, ki jim je skupna skrb slovenski gozd, organizirajo vrsto prireditev in dogodkov z namenom popularizacije in seznanjanja o gozdu in gozdarstvu.

Letošnje geslo Tedna gozdov je SODELUJEMO Z GOZDOM V DOBRO NARAVE IN LJUDI.

Uvodna prireditev je potekala že v soboto na Blokah, osrednja pa bo danes v stavbi gozdarskega inštituta Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije in bo vključevala tradicionalni dan odprtih vrat, novinarsko konferenco in predstavitev dobrih praks 25 let gozdarstva v samostojni Sloveniji. Svečana akademija pa bo posvečena 25. letnici delovanja javne gozdarske službe v okviru Zavoda za gozdove Slovenije.

Na območni enoti Novo mesto tudi v letošnjem letu nadaljujemo s tradicionalnimi prireditvami ob tednu gozdov- dan revirnega gozdarja -predstavitev revirja Ajdovec, srečanje uporabnikov gozdnega prostora roškega masiva na žagi Rog , predavanje za lastnike gozdov o invazivnih vrstah, seznanitev aktivnosti preko medijev in šol.

Vir: Zavod za gozdove Slovenije, OE Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj