Na vsebino

Talking kites around the world

Naši učenci so se prvega pomladnega dne zelo veselili.

Takrat so namreč skupaj z ostalimi otroki po svetu v nebo ponesli svoje zmaje. Na ta dogodek so se pripravljali že veliko prej, saj so že v času učenja na daljavo sami ali ob pomoči svoje družine izdelali najrazličnejše zmaje. Po pogovoru z učiteljicami o otrokovih pravicah pa so nanje napisali sporočilo, ki ga bi želeli povedati svetu in odraslim.

Projekt Talking kites around the world je namreč posvečen Januszu Korczaku, ki je bil v času druge svetovne vojne vodja sirotišnice in se je močno zavzemal za enakost med otroki in njihove pravice. Zato ni naključje, da zmaji poletijo v nebo ravno 21. marca, ko sta noč in dan enako dolga in simbolizirata enakost tudi med nami vsemi. Letos je bila to ravno nedelja, zato so otroci zmaje spuščali v krogu svoje družine.

Ker pa so bili učenci pri ustvarjanju zmajev zelo ustvarjalni in so pri svojem delu uporabili različne eko, naravne in odpadne materiale, so zmaje s svojimi željami, sanjami in mislimi ponesli v nebo tudi v šoli na Eko dnevu. S poletom zmajev so zaokrožili in v prijetnem vzdušju zaključili dan dejavnosti, ki je bil načrtovan ravno v tem pomladanskem času.

Nekaj utrinkov s projekta si lahko pogledate v krajšem posnetku na povezavi TUKAJ.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
57
69
78
83
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj