Na vsebino

Svet, v katerem želim živeti

V športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju je danes popoldne potekala zaključna prireditev natečaja Evropa v šoli. Društvo prijateljev mladine Metlika prireditev za Belo krajino koordinira že 18.leto, letos so ga organizirali skupaj z OŠ Mirana Jarca.

Otroci so preko svojega ustvarjanja na literarnem, likovnem, fotografskem in video natečaju predstavili svoje razmišljanje o svetu, v katerem želijo živeti v prihodnosti, kar je bila tudi tema letošnjega natečaja Evropa v šoli.

Vladimira Škof, ki je "gonilna sila" tega projekta v Beli krajini je povedala, da je zelo ponosna, da se natečaja udeležujejo vse belokranjske šole in to vsako leto v večjem obsegu. V kulturnem programu so se predstavili učenci šol, ki sodelujejo. V prvem delu podelitve priznanj sodelujočim v natečaju sta to opravili Nataša Adlešič Barba, članica Nacionalnega odbora Evropa v šoli z Ministrstva za zunanje zadeve RS in Vladimira Škof, v drugem pa belokranjska koordinatorica ga. Škof in Majda Struc, predsednica Nacionalnega odbora natečaja Evropa v šoli in podpredsednica DPM Slovenije.

Nastop plesne skupine OŠ Loka: TUKAJ.

Nastop plesalk OŠ Vinica: TUKAJ.

Plesalci PŠ Adlešiči: TUKAJ.

Prireditev, ki jo je povezovala Eva Starašinič, so zaključili z besedami učenke 9. razreda OŠ Loka Črnomelj:

"Svet bo kmalu brez rešitve!
Zasadimo v svet spet zdravje!
Kako srečo spet uloviti!
Stopimo skupaj v ta boj!
Ljudje, odrešimo ta svet krivični!"

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj