Na vsebino

Svet lutk

V Otroškem vrtcu Metlika se nenehno trudimo razvijati pristope, ki vodijo k dvigovanju ravni kakovosti na različnih področjih življenja in dela našega zavoda. Kakovost pa je neposredno povezana s stalnim izobraževanjem vzgojiteljev. Le ti na podlagi novih spoznanj poskrbijo za uvajanja novih pristopov pri delu. Na sevniškem gradu je Grajsko lutkovno gledališče Sevnica, ki ga vodita Bernard in Snježana Pungerčič. V gledališču izvajata lutkovna srečanja, seminarje, delavnice in animacije tudi za strokovne delavce. Opažamo, da so otroci v času hitro naraščajoče tehnologije, vpliva medijev in potrošniške družbe mnogokrat prikrajšani za domišljijski svet. Zato jim omogočamo razvijati radovednost, spoznavati ter občutiti samega sebe ter druge s pomočjo lutkovnih predstav.

Da bi bile lutkovne predstave še kvalitetnejše, so se članice lutkovne skupine iz Otroškega vrtca Metlika udeležile delavnice, na kateri so spoznale različne vrste lutk in njihove animacijske tehnike.

Strokovni delavci v vrtcu se zavedamo pomena lutk pri vzgoji in učenju. Lutke so didaktično sredstvo, ki ga lahko na različne načine uporabimo v vrtcih. Otroci jih imajo radi in pogosto se zgodi, da ima beseda lutke precejšnjo moč, tako vzgojno, ustvarjalno in estetsko.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj