Na vsebino

Študentki Fakultete za zdravstvene vede izvedli zadnji delavnici v Srebrnem dvoru

Včeraj dopoldne sta študentki 3. letnika Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu v Srebrnem dvoru izvedli zdravstveni delavnici o družinskem pomočniku ter zdravilih in starostnikih.

Karmen Račič je na delavnici s pričetkom ob 8.30 posredovala ključne informacije o družinskem pomočniku, kdo je do njega upravičen, kakšne so dolžnosti in pravice družinskega pomočnika in uporabnika. Predstavila je tudi dokumentacijo, potrebno za pridobitev te storitve.

Nina Oven je na delavnici s pričetkom ob 10. uri predstavila spremembe, ki se dogajajo v starosti, vrste zdravil in kako ločiti med zdravili in ostalimi prehranskimi dodatki. Nato je udeležence seznanila s pomenom pravilne uporabe zdravil, kako naj zdravila uporabljajo, shranjujejo in tudi kakšne so nevarnosti nenatančnega jemanja zdravil. Podučila jih tudi o stranskih in neželenih učinkih zdravil in pravilnem ukrepanju v takih primerih. Dala jim je napotke, kje najdejo verodostojne informacije o zdravilih in predstavila osebno kartico zdravil, nad katero so bili udeleženci zelo navdušeni saj je niso poznali.

Udeleženci so aktivno sodelovali, odgovarjali in postavljali vprašanja. Zdravstvenih delavnic se je udeležilo okrog 15 udeležencev.

Delavnica je del izvajanja projekta Center aktivnosti - Srebrni dvor, ki je sofinanciran v okviru izvajanja Strategije LAS Dolenjska in Bela krajina iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Vir: Fakulteta za zdravstvene vede
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj