Na vsebino

Strelsko tekmovanje belokranjskih veteranov

Belokranjski veterani vojne za Slovenijo, združeni v OZVVS Bela krajina, vsako leto v septembru organiziramo strelsko tekmovanje z malokalibrsko (MK) puško. Tudi letos smo se v soboto, 9. septembra, zbrali na strelišču Kluba praktičnega streljanja Črnomelj v Kanižarici pri Črnomlju. Na letošnjem tekmovanju se nas je zbralo 37 članov OZVVS in tri članice. S svojo prisotnostjo nas je počastil tudi podpredsednik ZVVS Slavko Malešič, sicer naš član.

Na kraju sobotnega dogodka nas je najprej nagovoril predsednik OZVVS Martin Henigsman, za njim pa nas je s pogoji tekmovanja in z obnašanjem na strelišču seznanil vodja streljanja Martin Ilenič.

Pod budnim nadzorom pomočnikov vodje streljanja Igorja Grabrijana in Robija Konda smo pristopili k tekmovanju. Streljali smo s serijsko malokalibrsko puško (odprte namerilne naprave) na razdalji 50 metrov. Razni namerilni dodatki (namerilni daljnogled, laser - pika ipd.) niso bili dovoljeni, dovoljen pa je bil daljnogled za opazovanje zadetkov. Položaj streljanja je bil sede, z naslonom. Vsak tekmovalec je imel na voljo tri poskusne strele ter deset strelov za oceno. Tarča za MK puško je merila 22,5 x 22,5 cm, čas streljanja posameznika pa je bil največ 10 minut.

Ob upoštevanju varnostnih ukrepov je tekmovanje potekalo dokaj hitro, ob natančnem delu sodnika Branka Kobetiča in zapisnikarja Boža Šoberja pa so bili kmalu na mizi tudi rezultati. Najboljših pet veteranov se je odrezalo tako:

  1. Igor Grabrijan 84 krogov
  2. Robert Konda 82 krogov
  3. Branko Kobetič 79 krogov
  4. Martin Ilenič 78 krogov
  5. Jurij Jesih 69 krogov

Po zaključenem tekmovanju je sledilo veteransko druženje z malico, kozarcem rujnega in predvsem s prijateljskimi pogovori. V prekrasnem poznopoletnem vremenu smo se kar težko razšli.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj