Na vsebino

Šolski izlet na Bled

V sredo smo se učenci predmetne stopnje OŠ komandanta Staneta Dragatuš odpravili na šolski izlet. Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Bledu. Najprej smo obiskali Blejski otok. Do tja smo se peljali s pletnami. Med vožnjo smo občudovali jezero, lokvanje in lepote Bleda. Na otok smo se povzpeli po 99- ih stopnicah do cerkvice. Jedli smo tudi sladoled. Na otoku je bilo ogromno turistov in znamenitosti. Bil je tudi lep pogled na Blejski grad.
Ko smo prišli z Blejskega otoka, smo se peš odpravili proti restavraciji. Tam smo jedli dunajski zrezek in pomfri. Vse smo pojedli, tako je bilo dobro. Potem smo imeli malo prostega časa ob Blejskem jezeru. Nekateri smo namakali noge v vodo, za kopanje je bila je še premrzla.

Naslednji postanek je bil v soteski Vintgar. Preden smo začeli hoditi, smo si nadeli zaščitne čelade in naš pohod se je začel. Bilo je zelo lepo občudovati kaj vse zmore narava. Med pohodom smo se tudi malo pozabavali, pogovarjali, naredili nekaj slik za spomin in se utrujeni, a polni novih doživetij odpravili domov proti Dragatušu. Ta izlet je bil zelo dober in nepozaben za vse.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj