Na vsebino

Šola v naravi, OŠ Semič, 2. dan

Zjutraj smo se zbudili v deževno jutro. Upali smo, da se vreme uredi in se podamo novim dogodivščinam naproti.

Razdelili smo se v dve skupini. V prvi so fantje najprej spoznali teorijo orientacije, nato pa na igrišču in v gozdu teorijo preizkusili v praksi. Ko je dež ponehal, so se sprehodili do hudourniške struge, medtem okušali zajčjo deteljico in krompirjevec. Potem so po navodilu učitelja Mihe iskali različno rastlinje in živali. V drugi pa so dekleta v učilnici raziskovala trdoto vode, nato pa so se peš podale v naravni rezervat Zelence, ki so ga raziskovale ter se povzpele še na razgledni stolp.

Popoldne smo se vsi skupaj podali še na ogled nordijskega centra z vetrovnikom in umetno tekaško progo. Postali smo pod skakalnicami, kjer smo o njih veliko izvedeli. Naš pogovor je zmotil skok šampiona Petra Prevca. Radovednost nam ni dala miru, zato smo počakali še na en njegov skok in ga v doskočišču vljudno prosili za avtogram. Nato pa smo se vzhičeno podali po stopnicah proti vrhu planiške velikanke. Splačalo se je vložiti nekaj truda za neponovljiv razgled na dolino pod Poncami. Po večerji so potekale še prostočasne aktivnosti.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj