Na vsebino

Šola podobo na ogled postavi

V sredo, 29. maja, so imeli učenci OŠ Dragatuš in otroci iz enote vrtca pri OŠ Dragatuš zaključno šolsko prireditev. Povezovalki programa sta bili Nadja Jesih (3. r.) in Nadja Fink (4. r.). Učiteljica Sabina Lukežič je sestavila vezni tekst. Tema prireditve je bila »Šola podobo na ogled postavi«.

Na začetku prireditve se nam je predstavila skupina Slončki iz vrtca. Zapeli in zaplesali so nam pesem Avtobus (Čuki) pod mentorstvom vzgojiteljic Vladimire Štrucl in Špele Adlešič. Za njimi se nam je predstavila skupina Mravljice iz vrtca, ki so nam zaigrali rajalno igro na ljudsko pesem Marička sedi na kamenu. Na točko sta jih pripravili vzgojiteljici Vesna Noč Pavlakovič in Maruša Divjak.

Za vrtcem se je predstavil 1. razred s plesom Pa pa palačinke pod mentorstvom razredničarke Maje Lamut in učiteljice Urške Kovačič.

Sledil je 2. razred, ki je ob spremljavi sošolca Jožeta, ki je zaigral na diatonično harmoniko, zapel ljudsko pesem Jaz pa pojdem na Gorenjsko. Učence je na nastop pripravila razredničarka Mojca Pavlinič.

Učenci 3. razreda so nam zaplesali na pesem Toca Toca pod vodstvom razredničarke Marije Vesne Frank.

Sledil je 4. razred, ki so zarepali Boljši jutri. Na točko jih je pripravila razredničarka Sabina Lukežič, ki je tudi avtorica besedila. Sledil je nastop pevcev Otroškega pevskega zbora, ki so pod vodstvom Robertine Ladika Migalič zapeli dve pesmi, in sicer Veverica Pekarica in Nikoli slabe volje.

S predstavitvijo so nadaljevali učenci 5. razreda, ki so zaplesali na pesem Mamma Mia. Na mikrofonu sta jih spremljali sošolki Rebeka Kopač in Neja Dajčman. Učence je na nastop pripravila razredničarka Ivanka Šuštarič.

Naslednjo točko je izvedel 6. razred pod mentorstvom razredničarke Ljiljane Jankovič in učiteljice Robertine Ladika Migalič. Učenci 6. razreda so zaigrali skeč dogajanja na dragatuškem placu »Kot nekoč«.

Učenci 7. razreda so izvedli modno revijo »Belokranjske narodne noše po naše«. Učenci so noše izdelali sami pod mentorstvom razredničarke Jasmine Strugar, ki je učence tudi pripravila za nastop.

Pod mentorstvom razredničarke Maje Jelerčič Jesih ter učiteljice Robertine Ladike Migalič so nam učenci 8. razreda zaigrali na zvočne cevi na melodijo pesmi Flowers (Miley Cyrus).

Sledil je nastop učencev 9. razreda, ki so zaplesali na pesem Lepa Anka pod mentorstvom razredničarke Jožice Medvešek Grobovšek in učiteljice Robertine Ladika Migalič. Na koncu prireditve so pevci Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Robertine Ladika Migalič zapeli pesem Pustite nam ta svet.

Ob koncu prireditve je ravnateljica Sanela Majstorović podala govor, v katerem je pohvalila vse nastopajoče in njihove mentorje. Vsi skupaj so pripravili zelo zanimiv in pester program.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj