Na vsebino

Sodevčani so praznovali

Majhna vasica Sodevci, v odmaknjeni Poljanski dolini ob Kolpi, je bila v petek praznična. Zaigrali so tudi Sodevski tamburaši. Kot je povedala predsednica sveta KS Renata Butala so vrsto let upravičeno opozarjali na nevarnost rušenja zidu, prav tako pa je bilo tukaj tudi »ozko grlo«, kar je bilo posebej nevarno v poletnih mesecih. Po letu dni od pričetka del, so se dela na obnovi opornega zidu le končala. Zadovoljni vaščani, z nasmeški na obrazu, so praznovali. Seveda so medse povabili tudi župana, ki je pohvalil njihova prizadevanja, in še nekaj zaslužnih za to novo pridobitev, pa tudi za marsikatero zadevo v preteklosti, kar pa je tudi v svojem govoru povedal eden izmed vaščanov. Vsega tega ne bi bilo brez velikodušnega lastnika parcele, ki je dovolil razširitev ceste. Na dan so prišli spomini, zgodovina…kako so dobili cesto, vodovod, telefon in še marsikaj drugega.

S to pridobitvijo v Sodevcih se letošnje praznovanje praznika KS počasi zaključuje, Vas pa vabimo, da nas v poletnih mesecih obiščete in si pridobitev tudi ogledate.

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj